adamza, co do słowackich tatr, to nie jest źle (ja byłem dwa razy w Krompachach) ,ale od wprowadznie Euro niestety SK jest mocno niekonkurencyjna.
Ja w zeszłym roku byłem tu: Ski Park. Jest gondolka, kanapa oraz kilka orczyków, nartostrada ma prawie 4 kilometry długości, jest gdzie pojeździć. Ceny są przystępne a przede wszystkim zapomniałem, co to są kolejki. Mieszkaliśmy kilkanaście metrów od wyciągu, nocleg kosztował nas w apartamentowcu około 100 zł za trzy osoby, jak przyjadę do domu, to podeślę też namiary.
Wieczorem można skoczyć do Besenova (kilka kilometrów) i wygrzać się w basenach termalnych. Na skipasy są duże zniżki.
Na miejscu są restauracje, w kilku można zjeść obiady - dzienne menu (1 + 2 danie) za mniej niż 3 Euro.
Po ubiegłym roku na Słowacji odechciało nam się ferii w Polsce i w tym roku też się tam wybieramy.
ja poprosilbym o namiary na ten apartament, i jeszcze pytanko, sa tam jakies gorki dla amatorow ? nigdy nie bylem za granica na nartach, a moze to dobre rozwiazanie na tego syl;westra
Komentarz